Keulen behoudt vertrouwen in medewerker Celiköz

Vlaams minister Marino Keulen (Open Vld) heeft woensdag gezegd dat hij het vertrouwen behoudt in zijn kabinetsmedewerker Hakan Celiköz. "Hij treedt mijn standpunt bij over de historische realiteit dat de moord op tienduizenden Armeniërs niet ontkend kan worden. Tot bewijs van het tegendeel heb ik alle vertrouwen in die medewerker."

ikerremans

Dat antwoordde Keulen woensdag in het Vlaams Parlementop een vraag van Kathleen Martens (Vlaams Belang).

Genocide

Celiköz, zelf van Turkse origine, hakte in de nationalistische Turkse krant Turkiye in op de Turks-Belgische journalist Mehmet Köksal en trok daarmee de volkerenmoord die Turkije heeft gepleegd op de Armeense bevolking in twijfel.

Eerder deze week liet Keulen weten dat hij niet opgezet was met de uitspraken van Celiköz. Woensdag had hij een gesprek met zijn medewerker.

'Geen reden tot ontslag'

"Ik ben heel duidelijk. Die feiten zijn verschrikkelijk en wie dat ontkent, hoort niet thuis op mijn kabinet. De betrokkene onderschrijft dat. Dat bewijst dat er momenteel geen reden is om die persoon te ontslaan", aldus Keulen.

"Het is duidelijk dat minister Keulen met deze houding hier enkel zijn eigen electorale aanhang bij de Turkse gemeenschap in Limburg voor ogen heeft. Minister Keulen hengelt verwoed achter de allochtone stemmen en aanvaardt in deze context blijkbaar bedenkelijke uitspraken van zijn eigen medewerkers", reageert Kathleen Martens.