"Vlaamse regeringspartijen gaan plat op de buik"

N-VA-parlementslid Mark Demesmaeker haalde woensdagmiddagmiddag in het Vlaams parlement scherp uit naar de Vlaamse regeringspartijen. "Nu de N-VA niet meer in de regering zit, gaan de andere Vlaamse partijen blijkbaar plat op de buik."

wverhaert

De regeringspartijen gaan immers opnieuw onderhandelen met de Franstaligen over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, ook al had de Vlaamse regering in september nog afgesproken dit niet meer te zullen doen.

Inzake de splitsing van het kiesarrondissement BHV ligt de oplossing voor de Vlaamse regering en de Vlaamse regeringspartijen, in overeenstemming met het regeerakkoord, louter in de behandeling en de finale goedkeuring van de voorstellen terzake in het federale parlement”, luidde het toen nog.

Gebroken beloftes

"CD&V en Open VLD hebben nu blijkbaar ook deze belofte overboord gekieperd", aldus Demesmaeker. "Het is al de zoveelste in een lange rij van gebroken beloftes. CD&V en Open VLD gaan opnieuw onderhandelen over belachelijke corridors en Franstalige gebiedsuitbreiding. En over de benoeming van de drie FDF-burgemeesters die de taalwetgeving voortdurend aan hun laars lappen."