"Autodieven maken misbruik van koudegolf"

Steeds meer dieven zijn uit op automobilisten die hun wagen uit de garage halen en de motor laten draaien. De slachtoffers keren even terug naar binnen om nog iets op te halen of de voordeur te sluiten. Bij hun terugkomst blijkt de auto verdwenen. "We kregen hiervoor verschillende oproepen", aldus Touring.

wverhaert

Automobilistenvereniging Touring vraagt aan automobilisten om meteen te vertrekken na het starten van de motor en de auto niet ter plaatse te laten draaien. Ook afgeraden: de motor uitzetten om de kinderen binnen te gaan halen. Een zwakke batterij start dan niet meer. De organisatie vraagt verder aan de mensen die niet dringend de weg op moeten, om een afspraak vast te leggen voor morgen of overmorgen.

De wagen moet zoveel mogelijk binnen worden geplaatst of de batterij afgedekt met een deken. Als de auto moeilijk start: lichten even aan- en uitschakelen en opnieuw proberen of na het starten met de bekende kabels, ervoor zorgen dat je minstens 30 kilometer of een half uur rijdt om de batterij voldoende te laden. "Doe je dat niet dan krijg je ’s anderendaags dezelfde problemen", besluit Touring.