"MNM is een copypaste-radio"

Radiomaker Dirk Moerman (Topradio) heeft met zijn luisteraars de eerste uitzendingen van MNM's 'Late Night' met Tom De Cock opgeluisterd. Hij vindt het niet kunnen dat de naam van zijn programma, 'Moerbie Late Nite', schaamteloos gekopieerd wordt.

pirombouts

BR />

Moerman is een oude rot in het vak. Na vijftien jaar Radio Contact ging hij in 2005 aan de slag bij Topradio. Hij startte er 'Moerbie Late Nite', met groot succes. In juni stopte de show, sinds kort heet het 'Moerb!e one man'.

Moerbie, niet De Cock

"Ik heb maandagavond aan mijn luisteraars gezegd: laten we eens dag gaan zeggen tegen die jongens - het is Moerbie Late Nite, en niet De Cock Late Night!", legt Moerman uit.

"Er zijn daarop bij MNM heel wat smsjes binnengelopen, vandaar dat ze mij ook gecontacteerd hebben en ik daar mijn zeg mocht doen." Moerman vroeg aan Thomas De Cock onder meer "Je hebt die naam voor je programma toch wel ergens gehaald?", maar het antwoord bleef uit.

Copypaste-radio

Over de nieuwe zender is Moerman niet laaiend enthousiast: "Het is niet bijster origineel, hé? Het is een copypaste-radio, er zijn zoveel gelijkenissen... Zij hebben MNM Request, terwijl Top Request ook al jaren bestaat. Als je iets pikt, dan moet je zien dat het niet te hard opvalt. En liefst ook niet in uw eigen achtertuin doet. Maar voor de rest wens ik hen alle succes toe", aldus Moerman.