Vier maanden voorwaardelijk voor verkeersagressor

Een 41-jarige verkeersagressor uit Opglabbeek heeft dinsdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, een boete en een schadevergoeding gekregen van de strafrechter in Tongeren. In 2007 bezondigde hij zich aan een verregaande vorm van verkeersagressie.

ikerremans

In augustus 2007 zette de beklaagde zijn bestelwagen twee keer in het midden van de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Hij wou op die manier beletten dat een echtpaar voorbij kon rijden.

Stampen en spuwen

Daarna stampte de man ook verschillende keren tegen de wagen van het echtpaar en hij spuwde op de ruit. Nadien achtervolgde hij zijn slachtoffers nog een paar kilometers. Het echtpaar kon uiteindelijk ontsnappen en lichtte de politie in.

De 41-jarige man ontkende de feiten op zijn proces. Het echtpaar kon evenwel een goede persoonsbeschrijving van de man geven. Ook zijn bestelwagen konden ze nauwkeurig beschrijven.

De rechter legde de verkeersagressor een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 550 euro op. Bovendien moet de man aan zijn vrouwelijke slachtoffer een schadevergoeding van ongeveer 1.000 euro betalen. Ze heeft, anderhalf jaar na de feiten, nog altijd last van angststoornissen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio