Gert Verhulst en Hans Bourlon zijn Managers van het Jaar

Gert Verhulst en Hans Bourlon zijn Managers van het Jaar

Gert Verhulst en Hans Bourlon zijn Managers van het Jaar

Gert Verhulst en Hans Bourlon werden door het magazine Trends uitgeroepen tot Managers van het Jaar. Het duo stond aan de wieg van Studio 100, dat populaire kinderprogramma's als 'Samson & Gert', 'Kabouter Plop' en 'Mega Mindy' maakt.

pirombouts

Gert Verhulst viert op 24 januari zijn 41ste verjaardag. Verhulst was al op zijn achttiende omroeper bij de toenmalige BRT. Vervolgens presenteerde hij vijf jaar lang zijn eigen geesteskind 'Zeg eens euh!'.

Hans Bourlon (46) behaalde een diploma wijsbegeerte aan de toenmalige Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius. Zijn carrière startte hij in 1987 bij de BRT. Tot 1996 was hij er televisieproducer van 'Samson en Gert'.

In 1996 richtten Hans Bourlon, Gert Verhulst en Danny Verbiest (de man achter Samson) het productiehuis Studio 100 op. Terwijl Verhulst ook op het scherm prominent aanwezig is, werkt Bourlon vooral achter de schermen. Zo schrijft hij onder andere mee aan liedjes, musicals en filmscenario's. Verhulst neemt meermaals de regie op zich.

Pretparken en tv-zender

Met Studio 100 scheert het tweetal steeds hogere toppen. Behalve talrijke goudmijnen als 'Mega Mindy' en de meidengroep K3, richtte het bedrijf ook pretparken als Plopsaland en Plopsa Indoor op. Wie digitale televisie ontvangt, kan tegenwoordig zelfs afstemmen op Studio 100 TV.

Met de lancering van de musical 'Daens' heeft Studio 100 een nieuw en succesvol pad bewandeld. Het is de eerste musical van Studio 100 voor een volwassen publiek.

Bourlon was in 2005 en 2007 al genomineerd voor de onderscheiding van Manager van het Jaar. Vacature TV volgde de man gedurende één werkdag. Bekijk 'Een dag in het leven van Hans Bourlon' via YouTube: