Carrefour wil Israëlische producten niet boycotten

Winkelketen Carrefour weigert Israëlische producten te boycotten. Woensdagmorgen overhandigde de Coördinatie Boycot Israël (CBI) een petitie met 5.000 handtekeningen om het toch te doen, maar volgens Carrefour ligt de keuze niet bij hen.

kscherpenberg

"Als handelaars wensen wij ons neutraal op te stellen in deze kwestie", aldus woordvoerster Julie Stordiau. "Wij nemen geen politiek standpunt in. Het zijn de klanten zelf die bepalen of ze een bepaald product al dan niet aanschaffen."

"De problematiek moet trouwens op sectorniveau, bij Fedis, besproken worden. Mogelijke maatregelen moeten dan ook van hen uitgaan."

Rechten Palestijnen

Tobias Van Os van de CBI is ontgoocheld. "Wij willen een boycot van de producten omdat Israël weigert te erkennen dat het verantwoordelijk is voor de grootste vluchtelingenpopulatie ter wereld. Omdat het honderden resoluties van de Verenigde Naties schendt. Omdat Israël de rechten van de Palestijnen met de voeten heeft getreden en dat nog steeds doet."

2005

"De afwijzing van Carrefour is natuurlijk een dooddoener. De directies en Fedis spelen de verantwoordelijkheid steeds naar elkaar door."

De CBI zamelt al sinds 2005 handtekeningen in om producten uit Israël te boycotten.