Snoepen is even verslavend als roken

We spreken wel eens smalend over een chocoholic wanneer iemand graag en veel chocolade eet. Uit een recent Nieuw-Zeelands onderzoek blijkt echter dat de grap niet erg ver van de waarheid ligt. Snoep en chocolade zouden namelijk even verslavend zijn als een pakje sigaretten.

mgeysmans

"Zwaarverwerkte koolhydraten zoals cornflakes, snoep, croissants en chocolade verhogen de hoeveelheid suiker in je bloed zo, dat je een constante drang naar suiker begint te ontwikkelen. Die drang wordt door dezelfde hersendelen aangestuurd als de cellen die verantwoordelijk zijn voor de drang naar nicotine en andere drugs", verklaart professor Simon Thornley.

"Drugsverslaafden vinden het moeilijk om te stoppen. Ze blijven verder doen ondanks de negatieve gevolgen. Ook worden ze depressief wanneer ze stoppen. Mensen reageren net zo als ze verslaafd zijn aan geraffineerde koolhydraten", aldus Thornley. De onderzoekers pleiten er nu voor om dezelfde gezondheidswaarschuwingen te plaatsen op snoepgoed als die van de sigarettenpakjes.

Niet te missen