Ferrari zal als eerste nieuwe bolide presenteren

Formule 1-renstal Ferrari lijkt goed voorbereid aan de start van het nieuwe wereldkampioenschap te beginnen. Het roemruchte Italiaanse team zal alleszins als eerste renstal haar nieuwe wagen presenteren én testen.

ssimons

Op 12 januari presenteert Ferrari de nieuwe bolide, waarvan de naam (F2009?) nog niet duidelijk is, op het testcircuit van Fiorano. Naar verluidt zou de wagen meteen met KERS (het systeem dat energie die bij het remmen ontstaat, opslaat om die later als 'boost' te gebruiken) uitgerust worden.

Zoals gewoonlijk worden tijdens de maand januari de meeste bolides boven de doopvont gehouden. Zo presenteren McLaren-Merces, Toyota, Williams-Toyota en Renault hun bolides enkele dagen na Ferrari.

Als we naar het volledige lijstje teampresentaties kijken, valt op dat Red Bull Racing de wagen rijkelijk laat presenteert. Het team gaat uit van de filosofie zo lang mogelijk in de fabriek te willen werken en meent dat er tijd genoeg overblijft om mogelijke kinderziektes weg te werken alvorens de seizoensstart op 29 maart in het Australische Melbourne.

Alle presentaties op een rijtje:

12-01 Presentatie Ferrari (F2009?) 15-01 Presentatie Toyota TF109 16-01 Presentatie McLaren MP4-24 19-01 Presentatie Williams FW31 19-01 Presentatie Renault R29 20-01 Presentatie BMW Sauber F1.09 09-02 Presentatie Red Bull RB5

Van Toro Rosso, Force India en Honda (dat nog overgenomen dient te worden), zijn er nog geen data bekend.