Gert Steegmans wordt helemaal 'iepe-iepe'

Om efficiënt en op elk moment op het gebruik van doping getest te kunnen worden, moeten renners vanaf dit seizoen hun verblijfplaatsen doorgeven via het computerprogramma Adams. "Ik snap er de ballen van en ik ben heus niet alleen", klaagt Gert Steegmans.

kscherpenberg

De Limburgse spurter van het Russische Katjoesja wordt bijna gek van het nieuwe systeem. "We zijn nu iedere dag verplicht om één uur thuis te zijn. Een uur huisarrest dus. Dat betekent dat je niet naar de bakker of naar je buren kunt gaan."

Steegmans reist weldra naar Australië, maar dat vormt een probleem. "Ik ben twee dagen onderweg, maar dat krijg ik niet uitgelegd aan de computer. Als woonplaats heb ik dan maar vliegtuig ingevuld. De controleurs moeten maar op de deur van het vliegtuig kloppen. Ik zal wel opendoen. Ik word er zélf 'iepe-iepe' van."

Iepe-iepe

"Vorig jaar was dit kinderspel, nu een zware dobber. Het systeem lijkt op het vorige, maar het reageert helemaal anders. Ik krijgt constant waarschuwingen en meldingen dat ik niet-toegelaten acties onderneem. Terwijl ik niet weet wat ik fout doe."

"'Iepe-iepe' gilt de computer. Ik word er verdorie zelf "iepe-iepe" van. Dit is echt wel stressen, hoor. Straks krijg ik een aangetekende brief met een 'leuke mededeling' in de bus, omdat ik het programma niet snap."