Tioté: "Frankie Vercauteren kon niet communiceren"

FC Twente is net als herfstkampioen Anderlecht op stage in het Spaanse La Manga. Bij die Nederlandse eersteklasser speelt de Ivoriaan Cheik Tioté, ex-paars-wit. De middenvelder is nog altijd niet te spreken over hoe de Brusselaars hem behandelden.

kscherpenberg

"Ik had de kwaliteiten om bij Anderlecht te slagen", zegt Tioté aan 'Het Nieuwsblad'. "Alleen durft men in België de jongeren geen kansen te geven. Bij de jeugd leerde ik veel van Frankie Vercauteren, maar toen hij coach werd van het A-elftal veranderde hij totaal. Hij sprak nooit meer met de jonge spelers en gaf ons geen vertrouwen. Vercauteren kon niet communiceren."

Mönchengladbach & Twente

"Toen ik vorig seizoen bij Roda één van de betere spelers was, dan deed me dat plezier. Na die uitleenbeurt wilde ik eigenlijk liever niet terugkeren naar Anderlecht, maar ik twijfelde aan mijn speelkansen. Mijn eerste keuze was om bij Roda te blijven, maar Borussia Mönchengladbach en Twente waren meteen geïnteresseerd en Twente deed een goed bod. Ik speel hier nu geregeld en we staan toch derde."

Anderlecht dat Tioté bijna gratis uit opviste in Ivoorkust, ving 2,5 miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder. "Als je het zo bekijkt heeft Anderlecht mij een beetje gebruikt als een product."