"Van ene dag op andere aan de kant geschoven"

In het voetbal, maar ook in het leven, kunnen de zaken heel snel veranderen. Het is een cliché zo oud als de straat, maar Michael Cordier is het levende bewijs dat het klopt. De jonge Waal, ooit aanstormend keeperstalent bij La Louvière, werd in december vader én kreeg een huurcontract bij Anderlecht terwijl hij bij Brussels op een dood spoor zat.

ssimons

“Een maand geleden was ik derde doelman in tweede klasse en nu ben ik tweede doelman bij de grootste club van België”, glundert Cordier.

“Ik ben echt dolgelukkig met deze onverhoopte kans. Fantastisch dat Anderlecht zoveel vertrouwen heeft in mijn kwaliteiten. De tijd die ik bij Brussels verloren heb, wil ik zo snel mogelijk inhalen.”

Vertel eens over de voorbije maanden bij Brussels.

“Ik heb echt diep gezeten. Toen ik ‘s morgens opstond, had ik totaal geen zin om te gaan trainen. Op een bepaald moment heb ik serieus aan stoppen gedacht. Bij Brussels raakte ik van het voetbal gedegouteerd. Hoe hard ik ook werkte, ik speelde toch nooit.”

Wat is er precies fout gegaan?

“Van de ene dag op de andere hebben ze me aan de kant geschoven. Waarom weet ik niet. Nochtans heb ik aardig gekeept in mijn eerste wedstrijden. Ik geef toe dat ik af en toe ook wel in de fout ben gegaan maar dat kan iedereen overkomen. Zelfs de allerbeste doelman maakt soms een foutje. Ze hebben met mijn voeten gespeeld door me af en toe toch te laten spelen maar dan enkel in moeilijke matchen. Bovendien veranderde de opstelling voortdurend, ook de verdediging. Dat maakte het er voor mij als doelman niet makkelijker op.”

"De komende maanden ga ik keihard werken. Hopelijk kan ik het bestuur overtuigen om mij definitief over te nemen.Volgend seizoen zou ik graag met Silvio Proto in de kern zitten.”

Laurent VERMEERSCH