Plaats voor 22 kinderen in Minimax

Zeven kindjes tot 3 jaar kunnen vanaf nu terecht in de nieuwe mini-opvang ‘Minimax’. Binnen enkele maanden zal er plaats zijn voor 22 kinderen.

Minimax is ondergebracht in een prachtig oud huis langs de Steenweg, pal in het centrum van Gingelom. De woning is volledig opgeknapt, met frisse kleuren aangekleed en aangepast aan de behoeften van een kinderdagverblijf. Het pand beschikt over verschillende kamers voor kleine groepjes, een eigen keuken en een afgesloten binnenplaats.

Momenteel wordt er nog gewerkt aan een nieuwe ontvangstruimte en een ingang langs de Monseigneur Keesenstraat, zodat ouders makkelijk kunnen parkeren en hun kindjes veilig brengen en afhalen. De werken vinden plaats op momenten dat de kinderen geen hinder ondervinden van het lawaai.

“We voldoen aan alle normen”, bevestigt OCMW-voorzitter Gui Abrahams. “De technische dienst van de gemeente en het OCMW hebben de voorbije weken keihard gewerkt om een warme, huiselijke en veilige sfeer te creëren. Daar staat het logo van Minimax ook voor: een kangoeroe, die warmte en veiligheid biedt in een buidel.”

Geen concurrentie

Kinderverzorgsters Anja Thijs (39) en Irka Van Eyck-Raskin (24) geven de nodige zorgen aan de 2 kindjes die op de openingsdag aanwezig zijn: Diane (20 maanden) en Otto (4 maanden) voelen zich meteen thuis tussen het gloednieuwe speelgoed. Ze moeten alleen even huilen wanneer onze fotograaf komt opdagen. “Vanaf woensdag komen er kindjes bij, die we kunnen vertroetelen en een tweede thuis geven.”

De minicrèche werkt met een attest van Kind en Gezin. “We doen geen toegevingen aan kwaliteit, en kiezen voor degelijk gekwalificeerd personeel, ook al is dat niet vereist”, zegt Gui Abrahams.

“Minimax wil in geen geval concurreren met de bestaande onthaalmoeders. Er zijn gewoon onvoldoende beschikbare plaatsen in onze gemeente”, benadrukt Gui Abrahams. “We overleggen zo veel mogelijk met hen, en in alle publiciteit die we maken voor Minimax, zullen we hen betrekken en mee promoten.”

Minimax is alle werkdagen open van 7 tot 18.30 uur. De bijdrage die de ouders per dag betalen, is afhankelijk van hun inkomen en geeft recht op een fiscaal attest.

Erwin REYSKENS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio