Terreinwagen zakt door het ijs in Lommelse Sahara

Een kleine terreinwagen is door het tien centimeter dikke ijs gezakt van de grote vijver in het Lommelse natuurgebied Sahara, en ligt nu vier meter diep op de bodem.

Wandelaars zagen een rijspoor van enkele tientallen meters op de bevroren plas dat eindigde in een groot gat in het ijs. Voetsporen op het besneeuwde oppervlak vertelden dat de twee inzittenden het voertuig achterlieten. De auto was maandagnacht in Mol gestolen.

Het was hobbyfotograaf Luc Bogaerts die samen met zijn vrouw Monique dinsdagvoormiddag toevallig de ontdekking deed toen ze natuurbeelden wilden maken aan de grote plas in het bekende Lommelse natuurgebied. “Ik keek over het immense met sneeuw bedekte oppervlak tot ik plots sporen van een auto zag,” vertelt de man.

“En aan het einde van die sporen, in het midden van de vijver, was er een gat in het ijs, een wak. Een heel gek zicht. Alsof een auto er zopas was doorgezakt. Ik sloeg meteen alarm want misschien zaten er nog mensen in. Tot ik aan de andere kant van het wak voetsporen zag waar twee mensen hadden gelopen, terug naar de oever. Blijkbaar zijn de inzittenden er nog uitgekropen voor de auto volledig kopje onderging. Lang geleden kan het niet gebeurd zijn, want de voet- en rijsporen zijn nog goed zichtbaar.”

Duikers

Het koppel verwittigde de politiediensten en een duikteam van de Lommelse brandweer daalde af in het ijskoude water. Op de bodem troffen de duikers een kleine terreinwagen aan. Ze controleerden het voertuig en de omgeving op de aanwezigheid van lichamen. Zonder resultaat.

“Het ging om een kleine terreinwagen die, op een stapel houten paletten na, helemaal leeg was,” vertelt de Lommelse brandweerkapitein Ann Gadeyne. De duikers haalden een nummerplaat boven water, die de politie naar de eigenaar leidde. Wanneer het wrak wordt geborgen is nog niet duidelijk. De Lommelse brandweer overweegt, gezien het om een leeg voertuig gaat, te wachten tot het ijs dooit.

Geert VAN BAELEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio