50 procent meer botbreuken in Limburg door ijzel

De ijzel heeft de afgelopen dagen voor 50 procent meer botbreuken gezorgd. De spoeddiensten van de Limburgse ziekenhuizen werden overrompeld door pechvogels die uitgegleden waren. Het vaakst werden polsen, heupen, ellebogen en benen gebroken.

De spoeddienst van het Virga Jesse ziekenhuis in Hasselt werd gisteren en maandag overrompeld door mensen na “een slipaccident”. “De wachtzaal zat helemaal vol”, zegt woordvoerder Luc Colla. “De verantwoordelijke voor traumatologie had geen tijd om te eten of te drinken. In totaal waren er meer dan dertig spoedgevallen door een glijpartij. Vooral pols-, heup - en elleboogbreuken.”

Ook in het Salvatorziekenhuis in Hasselt hinkten de mensen bij bosjes binnen. Er moest zelfs extra personeel ingezet worden. Naast vijftien mensen met pols- en heupfracturen waren er ook tal van mensen die op hun rug waren gevallen, of hun staartbeentje bezeerden...

Polsbreuk

Ook in de ziekenhuizen van Overpelt, Sint-Truiden en Maaseik waren er stijgingen van het aantal breuken, in Maaseik zelfs 50 procent meer. “En de polsbreuk staat met stip op één. Die fractuur moet ook heel vaak geopereerd worden”, zegt Torsten Wauters van Maas & Kempen.

Eén van de pechvogels is Bart Bosmans uit Schulen. Hij kwam maandagochtend zwaar ten val met zijn fiets en brak zijn kuit- én zijn scheenbeen. Hij werd geopereerd in het Salvatorziekenhuis. “Ik was onderweg naar m’n werk toen ik m’n fiets ineens voelde wegschuiven op de sneeuw. De ambulancier vertelde me dat ik de elfde klant was, en dat al om zes uur ‘s ochtends!” Bosmans is 10 tot 12 weken werkonbekwaam. “Als het nog eens vriest, laat ik de fiets zeker thuis.”

KB/GVB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio