Opnieuw inbraak in apotheek

Dieven zijn in de nacht van maandag op dinsdag binnengedrongen in de apotheek Rutgeers-Grauwels in de Bessemerstraat in Lanaken.

De daders kwamen rond 1.30 uur aan. “Met een betonblok hebben ze het glas van de deur ingegooid”, zegt apotheker Rutgeers. “Ze hebben de twee kassa’s meegenomen. Het ging allemaal heel snel. Een buurtbewoner heeft drie personen opgemerkt, in een zwarte training met kap. De buurman heeft onmiddellijk de politie verwittigd. Die was snel hier, maar de daders waren toen al weg.”

De brandweer heeft de apotheek met houten platen afgedekt. “Woensdag wordt al een nieuwe deur geplaatst. De zaak was al goed beveiligd, maar zal nog beter beveiligd worden”, zegt de apotheker.

De inbraak in Lanaken is al de derde in enkele dagen tijd in een apotheek. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam apotheker Coenen oog in oog te staan met inbrekers in zijn apotheek op de Steenweg in Alken. Zondagochtend rond 3.30 uur schrok de apotheker op de het Sint-Maartenplein in Stevoort op van glasgerinkel. Het onderzoek moet nog uitwijzen of het telkens om dezelfde daders gaat.

NV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio