Selahattin Özer keert terug in schepencollege

Vanaf vandaag zal de Turkse schepen Selahattin Özer (CD&V-Plus) opnieuw het schepencollege meevolgen. Ook op de gemeenteraad zal hij weer aanwezig zijn. Özer was op 11 december 2007 aan de kant geschoven na een bedreigende sms aan een diensthoofd.

p>Selahattin Özer weigerde echter zelf ontslag te nemen, zodat hij al die tijd in functie bleef. Dat was dan wel als werkloze schepen, want zijn bevoegdheden werden verdeeld onder de andere schepenen. Zelf liet hij zich nadien ook niet meer zien in het gemeentehuis.

Van goede wil

“Selahattin heeft gevraagd om het college op maandag weer te mogen bijwonen”, zegt burgemeester Sonja Claes. “We hebben daar niet onmiddellijk positief op geantwoord, maar samen met een externe bemiddelaar zijn er veel gesprekken gevoerd, en we merken dat hij opnieuw van goede wil is. Dan zijn wij dat ook. Hij zal er dus weer bij zijn, maar voorlopig blijft hij enkel de bevoegdheid automatisatie behouden. Of hij zijn andere bevoegdheden terugkrijgt? Dat is voorlopig niet aan de orde.”

Nichtje trouwt

Selahattin Özer is tevreden dat hij er terug bij is na een afwezigheid van meer dan een jaar. “Ik heb inderdaad gevraagd weer in het schepencollege opgenomen te worden, ja. Mijn nichtje trouwt in februari, en ik heb gevraagd om dan de dienstdoende schepen te zijn. Ik heb een gesprek gehad met de burgemeester, en ook in het schepencollege is het positief besproken. Als ze me geweigerd hadden? Dan was ik ook teruggekomen. Ik ben als schepen benoemd voor zes jaar, en moet ook naar mijn kiezers kijken. Of die kiezers me 13 maanden gemist hebben? Ik ben bewust afwezig gebleven om een rustperiode in te lassen en alle heisa te laten overwaaien, maar ik ben achter de schermen blijven voortwerken. Maar het verleden is wat het is, ik wil een nieuwe start nemen. De volgende verkiezingen zijn pas in oktober 2012, dus ik kan nog veel werk verrichten. Ik hoop dat ik snel al mijn bevoegdheden terugkrijg. Dat vind ik niet onrealistisch, nee, zeker niet. Dat lijkt me zelfs logisch. Maar daar beslissen de burgemeester en het schepencollege over.”

Bert HOUBRECHTS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio