Onbekende Antwerpenaar tekent bij Griekse subtopper

Print
Onbekende Antwerpenaar tekent bij Griekse subtopper

Onbekende Antwerpenaar tekent bij Griekse subtopper

Frappant nieuwtje van het transferfront. De 20-jarige Ghanese Belg Enoch Oteng heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Griekse subtopper Larissa. Merkwaardig omdat Oteng in eigen stad en land haast volkomen onbekend is.

Oteng is een getogen Antwerpenaar die zijn hele jeugd sleet bij Germinal Beerschot, maar in België nooit op een ernstige speelkans kon rekenen. Bij Germinal Beerschot maakte hij twee jaar geleden even deel uit van de Akern. Bij gebrek aan succes ruilde hij in de zomer van 2007 het Kiel echter voor toenmalig tweedeklasser Verbroedering Geel. Toen zijn carrière ook daar niet wilde vlotten leek profvoetbal niet meer weggelegd voor hem. Zo testte hij afgelopen zomer nog tevergeefs bij derdeklasser Cappellen, waarna hij uiteindelijk terechtkwam bij de volslagen onbekende Spaanse vierdeklasser Internacional de Madrid.

Medische testen

Als amateurspeler deed de voormalige jeugdinternational het daar de jongste maanden zo uitstekend dat hij zich opnieuw in de kijker wist te spelen. Dat levert hem nu een opmerkelijke transfer richting Griekenland op. Vorige week legde hij met succes medische testen af bij Larissa, deze week wordt hij officieel voorgesteld.

Twee jaar

Enoch Oteng, een defensieve middenvelder, tekende een contract voor twee jaar bij de club die momenteel negende staat in de Griekse eersteklasser. ”Dit is een sprookje”, aldus Oteng zelf. ”Een paar maanden geleden dacht ik nog dat mijn carrière zo goed als voorbij was, nu kom ik terecht bij een ploeg die op Europees voetbal mikt. Onvoorstelbaar.”