Wie is nieuwe minister Guido De Padt?

Print

Wie is nieuwe minister Guido De Padt?

De opvolger van Patrick Dewael op Binnenlandse Zaken wordt volksvertegenwoordiger en partijgenoot Guido De Padt uit Oudenaarde.

Open VLD'er Guido De Padt (53) is van opleiding jurist en was jarenlang advocaat. Hij was van 2000 tot 2006 burgemeester van Geraardsbergen. Zeven jaar geleden koos hij voluit voor de politiek.

Sinds 2007 is De Padt schepen van cultuur, toerisme, bibliotheek, archief en erfgoed te Geraardsbergen. Sinds 2003 is hij ook federaal volksvertegenwoordiger en maakt deel uit van de Commissie voor de infrastructuur, het verkeer en de overheidsbedrijven (als vast lid) en de Commissie voor sociale zaken (als plaatsvervanger).

Kampioen vragen stellen

De Padt is kampioen vragen stellen in de Kamer. Als lid van de commissie Binnenlandse Zaken en van het Comité P en als voormalig burgemeester weet hij wat hem te wachten staat op Binnenlandse Zaken.

De Padt bevestigde aan de VRT dat hij gevraagd werd om minister te worden. Hij ziet die uitdaging zitten. "Ik heb al heel wat ervaring, en nu, op latere leeftijd, ben ik er klaar voor. Ik zie met veel enthousiasme en ambitie mijn taak tegemoet."