Oplichtster maakt put van 350.000 euro

Print

Oplichtster maakt put van 350.000 euro

Zakenvrouw Anneke Wong komt met het ene veelbelovende concept na het andere op de proppen. De Nederlandse vrouw organiseert missverkiezingen, stampt modemerken uit de grond en lanceert een glossy magazine voor gekleurde vrouwen. Telkens overhaalt ze mensen om een bom geld te investeren in haar projecten. Telkens blijven er mensen achter met een hoop frustraties, en vaak heel wat centen lichter.

Op 2 oktober 2008 wordt Anneke Wong persoonlijk failliet verklaard. De Antwerpse advocaat Hendrik Bosmans wordt aangesteld als curator.

”Die mevrouw heeft een veertigtal schuldeisers in België en Nederland, samen goed voor ongeveer 350.000 euro”, zegt Bosmans.

”Uit de schuldvorderingen kon ik opmaken dat het om oplichting op grote schaal gaat. Zo werden er vaak bestellingen geplaatst, maar werden de leveranciers nooit betaald. Ik speelde het hele dossier door aan het Antwerpse parket.”

Antwerpen

Tot voor kort woonde Wong in de Koningshoflei in Schoten. Ondertussen zou ze in Antwerpen wonen. Ook bij de Antwerpse lokale politie is de zakenvrouw geen onbekende: ze wordt genoemd in een ... oplichtingszaak.