Mike verstoort koffietafel na de uitvaart van Sofie

Print

Mike verstoort koffietafel na de uitvaart van Sofie

Vanavond volgt de 2.500ste uitzending van de VRT-soap ‘Thuis’. Het wordt een emotionele en spannende dubbelaflevering, die zich afspeelt tijdens en na de begrafenis van Sofie.

Sinds maandag weten we zeker dat het lijk dat werd gevonden het stoffelijk overschot was van Sofie (Lien Van de Kelder). Vandaag heeft de begrafenis plaats. Na de serene, maar emotionele kerkdienst komt iedereen samen in Ter Smissen voor de koffietafel.

Plots valt daar een ongewenste bezoeker binnen: Mike (Peter Bastiaensen) is wel de laatste die werd verwacht. Hij zat in voorhechtenis voor de moord op Sofie, maar werd vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Spoedig lopen de dingen danig uit de hand...

Nog enig idee van hoe het dertien jaar geleden begon? Het huwelijk van kapster Jenny Verbeeck (Janine Bischops) en loodgieter Frank Bomans (Pol Goossen) liep spaak toen zij ontdekte dat hij een verhouding had met Simonne Backx (Marleen Merckx). Frank en Simonne gingen samenwonen en ook Florke (Ann Petersen), de moeder van Frank, trok bij hen in.

Verkeersongeval

Sindsdien is er veel, heel veel gebeurd. Acteurs kwamen en gingen: Florke, dokter Dré en Tom. Ann Petersen en Nolle Versyp stierven aan suikerziekte en aan een longziekte; Donald Madder kwam om in een verkeersongeval. Nieuwe acteurs kwamen erin omdat ze nieuwe verhalen meebrachten.

Personages keren terug

Een recent fenomeen is dat personages na een jarenlange afwezigheid terugkeren. Dat is nu al zo voor Peggy (Sally-Jane Van Hoorenbeeck) en straks ook voor Bianca (Merel De Vilder Robier) en voor Tom (Wim Stevens).

In het geval van Tom neemt Wim Stevens de rol over die indertijd werd gespeeld door Donald Madder. Na tien jaar mag dat geen probleem vormen, dacht de productie.