OCMW deelt energiecheques uit

Print
OCMW deelt energiecheques uit

OCMW deelt energiecheques uit

Riemst - De honderd families uit Riemst die van de Euro Millionswinnaar een energiecheque ter waarde van duizend liter stookolie ontvangen zijn bekend. De begunstigden zijn allemaal OCMW-klanten.

Na nieuwjaar krijgen zij van het OCMW hun energiecheque, een eerste initiatief van de nog steeds anonieme winnaar van de Euro Millionspot van 7,5 miljoen euro.

De begunstigden zijn allemaal OCMW-klanten, vertelde OCMW-voorzitter Hubert Cleuren die de cheques in ontvangst nam. De cheques kunnen ook gebruikt worden voor aardgas of elektriciteit, voor een waarde van 430 euro.

Brief

Steven Coenegrachts, zoon van de zaakvoerder van Dagbladhandel ‘t Gazetje uit Vroenhoven, waar het winnende biljet werd gekocht, las in naam van de winnaar een brief voor, waarin hij vraagt zijn anonimiteit te respecteren. “Anders zullen toekomstige projecten niet doorgaan”, klonk het waarschuwend.

Solidariteit

De briefschrijver lanceerde ook een oproep tot solidariteit voor andere “Lottowinnaars en rijken” om zijn voorbeeld te volgen en hun welvaart te delen. “Laten we er samen het beste van maken”, klonk het optimistisch.

Over toekomstige initiatieven konden de vertegenwoordigers van de winnaar nog niets kwijt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio