Vluchtende dief geeft zich over na schoten

Print
Vluchtende dief geeft zich over na schoten

Vluchtende dief geeft zich over na schoten

Kinrooi - Nederlandse agenten hebben woensdagmorgen in Molenbeersel enkele waarschuwingsschoten gelost na een wilde achtervolging op een Weertenaar. De 26-jarige, die verdacht wordt van enkele inbraken in Nederlandse supermarkten, gaf zich na deze schoten over. Tijdens de achtervolging ramde hij een politievoertuig en een geparkeerde auto.

Bij politie Noordoost-Limburg kwam woensdag rond 4 uur de melding binnen dat de Nederlandse collega’s een verdacht voertuig volgden richting grens. De achtervolging was begonnen nadat de politie meldingen van inbraken in supermarkten in Meijel en Nederweert kreeg.

Klemgereden

“Patrouilles gingen in de buurt kijken en merkten daar een auto op die zeer snel reed. De bestuurder negeerde elk teken van de politie en vluchtte”, zegt commissaris François Corstjens van de politiezone Noordoost-Limburg.

“Onze patrouilles reden de vluchtende verdachte tegemoet. Op de Weertersteenweg werd een van onze voertuigen dwars over de weg geparkeerd. Maar de bestuurder omzeilde de hindernis en reed verder. Uiteindelijk werd hij op het kruispunt van de Lemmensstraat en de Kampstraat klemgereden.”

Waarschuwingsschoten

Zowel de vluchtende auto als de auto van de politie raakte zwaar beschadigd. “De inzittende probeerde nog te gaan lopen. Tot de Nederlandse collega’s twee waarschuwingsschoten in de lucht afvuurden. Toen liet de jongeman zich meteen arresteren.” In de auto vonden de agenten inbrekersmateriaal en drugs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio