Danneels: "Ook gastvrijheid voor mensen zonder papieren"

Print
Danneels: "Ook gastvrijheid voor mensen zonder papieren"

Danneels: Ook gastvrijheid voor mensen zonder papieren

Kardinaal Godfried Danneels heeft in zijn homilie tijdens de eucharistieviering in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal gastvrijheid gevraagd, ook voor mensen zonder papieren. De kardinaal besteedde ook aandacht aan de financiële, economische en politieke crisis.

"De ene kerstnacht is de andere niet. Soms hebben we geen of weinig problemen: de hemel is onbewolkt, azuurblauw bijna. Andere jaren is het niets dan mist en regen: crisis. En die hebben we vandaag: financieel, economisch, politiek en moreel."

Volgens kardinaal Danneels heeft God wel degelijk een rol te spelen in tijden van crisis. "Ze bezitten tegengif voor al het venijn dat ons vandaag wat ziek maakt."

Gastvrijheid

Danneels riep op tot gastvrijheid tijdens de kerstperiode, ook voor de vele mensen zonder papieren. "Is ons hart gastvrij voor de talloze broers en zussen die bij ons aanbelanden? Voor al die alleenstaande moeders met hun kinderen, voor de mensen zonder papieren, voor de daklozen en voor nog zovele anderen."

'Niet alleen kommer en kwel'

Tenslotte richtte de kardinaal ook een woord van dank aan de duizenden gezinnen die binnenkort 30.000 buitenlandse deelnemers aan de Europese Jongerenontmoeting van Taizé verwelkomen. Die ontmoeting loopt van 29 december tot 2 januari op de Heizel.

"Want met elke jongere die wordt opgenomen, is het Jezus zelf die mag binnenkomen. Het is echt niet allemaal kommer en kwel in deze crisistijd!", aldus Danneels.