Parket in beroep tegen vrijlating Bodart

Print

Parket in beroep tegen vrijlating Bodart

Gilbert Bodart verwerft dan toch niet de vrijlating in de zaak rond de overval op het domein van de Grotten van Han. De raadkamer van Dinant besliste om de voormalige doelman van de Rode Duivels onder voorwaarden vrij te laten, maar het parket verhinderde dat door in beroep te gaan tegen die beslissing.

De overval dateert van 17 augustus 2008. Bodart wordt er van verdacht als werknemer op het domein, bewust een raam te hebben laten open staan zodat de overvallers gemakkelijk het terrein zouden kunnen betreden.

Het onderzoek is intussen bijna afgelopen en de raadkamer zou de ex-trainer en -keeper onder voorwaarden willen vrij laten. Hij zou zich dan wel akkoord moeten verklaren om actief werk te zoeken, psychologische begeleiding te volgen, iets te ondernemen tegen zijn gokverslaving en geen contact meer op te nemen met andere betrokkenen in de zaak.

Valsmunterij

Het parket wil Bodart echter langer achter de tralies en gaat in beroep. Binnen de veertien dagen verschijnt hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI).

Enkele dagen terug verwierf Bodart al de vrijlating in de zaak rond valsmunterij.

Lees ook:

Gilbert Bodart vrijgelaten voor aandeel valsmunterij