U2 stelt release van nieuw album uit

Print

U2 stelt release van nieuw album uit

De Ierse rockgroep U2 brengt pas op 2 maart een nieuw album uit. 'No line on the horizon' is de eerste plaat van Bono en co sinds 2004.

Met dit nieuws worden de U2-fans nog maar eens flink op hun zenuwen getest. Normaal zou het nieuwe album dit jaar nog verschijnen. De groep besliste echter nog enkele liedjes bij te willen schrijven.

'No line on the horizon' belooft toch een waardige opvolger te worden van 'How to dismantle an atomic bomb'. ""Het album bestaat uit twee delen", aldus The Edge. "De helft van de songs komt van de sessies met Brian Eno en Danny Lanois. Voor de andere helft hebben we een aantal dingen uitgeprobeerd waarvan we verschillende versies gemaakt hebben."

Uniek

"Het klinkt als een U2-album, maar het klinkt niet zoals iets wat we ooit al gedaan hebben en het lijkt ook niet op iets wat momenteel te horen is."

Het vorige album van U2, 'How to dismantle an atomic bomb', was een supersucces. Meer dan 9 miljoen exemplaren gingen ervan over de toonbank. Bovendien ontving de groep 8 grammy's voor het album met onder andere 'Vertigo'.