Aandeelhouders Fortis willen activiteiten voortzetten

Print

Aandeelhouders Fortis willen activiteiten voortzetten

Maar liefst 96 procent van de verzamelde aandeelhouders willen dat Fortis holding de activiteiten voortzet. Ze zijn momenteel bijeen op een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering in Brussel.

De aandeelhouders ventileren opnieuw hun onvrede met de opgelopen verliezen, maar de vergadering verloopt relatief rustig. Tijdens een eerste stemming stemde 44 procent voor uitstel van de beslissing tot de voortzetting van de activiteiten van Fortis holding. Vervolgens sprak 96 procent van de aanwezigen zich uit voor de voortzetting van de activiteiten. Daarmee volgden ze het advies van de raad van bestuur en wordt de holding niet ontbonden.

"Niet blij met vonnis"

Voorzitter Jan-Michiel Hessels (links) meldt dat Fortis er nu beter aan toe is dan voor de intussen beruchte uitspraak van het hof van beroep. Tegelijkertijd vreest de man dat een nieuwe deal minder zal opleveren. Hij zegt ook "niet blij" te zijn met het vonnis en hoopt op een krachtdadig optreden van de Belgische overheid. Topman Karel De Boeck (rechts) bevestigt dat Fortis er rekening mee houdt dat de verkoop aan BNP Paribas kan afspringen.

De rumoerige aandeelhoudersvergadering van 2 december kon niet rechtsgeldig beslissen over de voortzetting van de activiteiten. Daarvoor moest minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigd zijn, wat niet het geval was. Daarom werd er vandaag een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen op de Heizel.

Aandeel stijgt

Het aandeel van Fortis steeg donderdag met bijna 20 procent op de beurs van Brussel. Ook vandaag tekent Fortis holding een mooie winst op, in tegenstelling tot de meeste andere aandelen.