Luikse 101-centrale helpt Riemsts slachtoffer niet

Print
Luikse 101-centrale helpt Riemsts slachtoffer niet

Luikse 101-centrale helpt Riemsts slachtoffer niet

Riemst - Burgemeester Mark Vos (CD&V) heeft afgelopen week zelf voor 101-noodcentrale gespeeld.

De burgemeester had een telefoontje gekregen van een man die op een ruilverkaveling tussen Zussen en Bitsingen een ongeval had gehad. Hij was op een verkavelingsweg met zijn tractor gekanteld en belde het noodnummer 101. Het slachtoffer kwam bij de Luikse centrale uit, en de centralisten konden hem niet helpen.

“Na een uur wachten werd de man het moe en contacteerde hij mij. Ik heb dan maar zelf de politie van de zone verwittigd om de man te helpen. Gelukkig raakte bij dat ongeval niemand gewond. Stel je voor dat je dan een uur op verzorging moet wachten. Dat is toch ongehoord”, reageert de burgemeester.

Voor de derde keer dit jaar gaat de burgemeester nu een brief naar minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael (VLD) sturen om het probleem aan te kaarten. “Dat het met die gsm-masten vlakbij de taalgrens moeilijk is om ervoor te zorgen dat Vlamingen bij een Vlaamse noodcentrale uitkomen, begrijp ik. Maar het moet technisch toch kunnen om een doorschakeling te installeren waardoor een noodoproep met een simpele knop bij de juiste centrale terechtkomt. Een andere mogelijkheid is ook om in elke noodcentrale tenminste een centralist te zetten die de andere landstaal een beetje beheerst, zodat mensen altijd kunnen worden geholpen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio