Laurent (75) redt 92-jarige zus Lieske uit brand in Meeuwen

Print
Laurent (75) redt 92-jarige zus Lieske uit brand in Meeuwen

Laurent (75) redt 92-jarige zus Lieske uit brand in Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode - De 92-jarige alleenstaande Lieske Creemers uit Meeuwen beleefde woensdagnacht de schrik van haar leven toen ze rond half drie wakker werd om naar het toilet te gaan en brand bemerkte vlakbij haar bed in haar huis in de Muisvenstraat.

De vrouw belde onmiddellijk haar 75-jarige broer Laurent, die wat verder in dezelfde straat woont. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de woning vanbinnen helemaal uitbrandde.

Laurent Creemers (75) vertelt hoe zijn 92-jarige zus op het nippertje is ontsnapt aan een vuurzee. “Als er iets is, telefoneert ze altijd naar mij. Vannacht rond half drie belde ze dat het kleed op de tafel vlakbij haar bed in brand stond. Ze slaapt beneden in de woonkamer. Ze was in paniek en zei dat er heel veel rook in huis hing. Ik heb snel mijn broek over mijn pyama getrokken en ben met de auto naar haar huis gereden.”

Daar kon Laurent net voorkomen dat zijn zus terug de brandende woning zou binnengaan. “Ze had al een emmer water gehaald om te gaan blussen. Als ze dat had gedaan, was ze er niet meer uitgekomen. De rook was ondertussen al veel te hevig. Mijn vrouw Maria was ondertussen ook hier, de brandweer was verwittigd. Omdat Lieske in haar nachtkleed stond hebben we haar onmiddellijk in de auto gezet en bij mij thuis opgevangen. Ze heeft nauwelijks buiten in de kou gestaan.”

Televisie

Toen de brandweer aankwam was er al sprake van een uitslaande brand. “Lieske was toen al bij mij thuis en heeft weinig van het hevigste vuur gezien. Ze dacht ‘als de rook is opgetrokken en we kuisen wat, is het leed geleden’. ‘Mijn televisie is toch niet kapot,’ vroeg ze nog kort nadien. Ze is net terug van een medische controle in het ziekenhuis van Genk. Alles lijkt in orde: ze heeft gelukkig niet te veel rook ingeademd.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio