“Klanten moeten zich thuisvoelen”

“Klanten moeten zich thuisvoelen”

“Klanten moeten zich thuisvoelen”

Hamont-Achel - In Achel aan de Dorpsstraat openden Kathy en Jeroen Claes-Bergs brasserie De Kapetulie. “We willen dat onze klanten zich thuisvoelen. Of je nu in werkkledij of in maatpak binnenkomt.”

Jeroen Claes (34), afgestudeerd als kok aan de hotelschool in Hasselt, kan bogen op ruim 20 jaar ervaring in de horeca. De laatste 9 jaar baatte hij samen met vrouw Kathy (32), die als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg werkt, de cafetaria van sporthal De Koekoek uit.
“We hebben lang nagedacht over een passende naam voor onze zaak. Uiteindelijk vonden we onze gading in het dialect. ‘Kapetulie’ is een typisch oud Achels woord dat nog door de vorige generatie gebruikt werd. Het betekent boekentas, en die droegen Kathy en ik mee toen we hier vroeger in deze straat naar school liepen.”

De Kapetulie mikt op klandizie van zowel jonge gezinnen als oudere mensen. Bij het bouwen werd rekening gehouden met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Op de menukaart staan zowel traditionele Vlaamse gerechten als snacks, dagschotels, weekmenu’s en suggesties. Achteraan in de zaak is een feestzaaltje voor 50 personen, waar feestjes georganiseerd kunnen worden. “Zodra de menukaart op punt staat en we goed aan het draaien zijn, willen we allerhande vaste activiteiten organiseren zoals een maandelijkse cocktailavond of brunch”, klinkt het enthousiast. “En tegen de zomer zal ons terras klaar zijn.”

LiTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio