“Ik stel menu met mensen zelf samen”

“Ik stel menu met mensen zelf samen”

“Ik stel menu met mensen zelf samen”

Neerpelt - “Ik zou Limburg nooit meer verlaten”, lacht Nancy Cerkaski (40) die meer dan een decennium geleden Antwerpen verliet om haar Neerpeltse man achterna te reizen. Een ander gevolg is dat Neerpelt nu de traiteurzaak ‘C’est Bonne’ rijker is.

Haar achternaam wijst op Poolse roots. “Maar daar ben ik pas zelf onlangs achtergekomen. Ik kom uit hartje Antwerpen, volgde daar ook een koksopleiding en leerde 14 jaar geleden mijn man kennen. Geen kok, al helpt hij mij wel. Met aardappelen schillen bijvoorbeeld”, lacht Cerkaski die altijd van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. “Ik eet graag, nieuwe smaken ontdekken. En daar hoort zelf koken ook bij. Ik heb veel in tavernes gewerkt. Maar door daar creatief te zijn, hield ik er voor mezelf de uitdaging in. Maar de laatste drie jaar, bij een meesterkok in Mol, hebben echt het vuur doen oplaaien voor het bereiden van gerechten met een persoonlijke toets. En zo ben ik tot deze traiteurszaak met winkel gekomen.”

Traiteurszaken genoeg, en dat weet Cerkaski ook. “Ik onderscheid me door te werken met verse ingrediënten en moeilijk vindbare zaken zoals Iberisch varkensvlees uit de Spaanse berggebieden. Ik put uit de Franse keuken, en ook de Italiaanse. Bij mij vind je ook geen folders met gerechten. In de plaats ga ik met de klant aan tafel zitten, om te kijken wat hij wil, zij, de kinderen. Een individuele aanpak binnen de perken van het budget van de klant.”

GVB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio