Feestloket helpt jongeren fuif regelen

Kortessem - Kortessem krijgt een feestloket. Dat heeft het schepencollege beslist, de gemeenteraad moet nog haar zegen geven. De jeugdraad had gevraagd om daar zo snel mogelijk werk van te maken.

De jeugdraad wil een loket waar aanvragers en organisatoren van evenementen, tijdens één avond per maand, alle wettelijke en politionele verplichtingen voor de fuiven of feesten kunnen regelen. Ze willen ook dat het aantal toegelaten fuiven per jaar en per deelgemeente wordt uitgebreid tijdens de vakanties en de eindejaarsperiode.

Voorzitter Wim Simons van de jeugdraad: “Wij hebben ons de afgelopen maanden gebogen over het fuifbeleid. Met inspraak van de georganiseerde en niet-georganiseerde jeugd zijn we op zoek gegaan naar mogelijke verbeteringen voor organisatoren en fuifgangers. Een feestloket was een uitdrukkelijke wens. Dit gaat van het zoeken naar een locatie, een datum, tot het indienen van een aanvraag en het vervullen van andere administratieve en politionele verplichtingen.”

Overbruggen
“Fuiven is belangrijk en zorgt voor verbondenheid tussen de jongeren. Hier vinden immers Kortessemse jongeren elkaar op een plezante manier terug. Onze jongeren moet geen grote afstand overbruggen als ze in eigen dorp kunnen feesten”, stelt Simons. De jeugdraad ziet ook wel wat in bier uit eigen streek uit de tapkranen.
Volgens schepen Marie-Paule Vandormael (Open VLD) had de voorzitter van de jeugdraad de gemeenteraad moeten afwachten. “Het schepencollege heeft al z’n fiat gegeven aan de oprichting van het gevraagde feestloket. Begin volgend jaar starten wij wellicht met een permanente regeling.”

Bier
“Het aantal fuiven willen wij verder beperken tot maximaal 12 fuiven per jaar, per locatie. Wat het bier betreft, kunnen wij geen aparte regeling toestaan: wij zijn gebonden aan onze concessieafspraken die gelden voor alle gemeentelijke ontmoetingscentra.”

FrCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio