Twee uur discussie over begroting

Lummen - De begroting en beleidsnota 2009 werden meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Michel Vanhoyland (Lumineus Lummen) vuurde bijna twee uur lang vragen af op de meerderheid.

Vanhoyland: “Op het einde van deze legislatuur zit de gemeente ondanks de meevallers met 11 miljoen euro schulden, met nog 1,4 miljoen euro leasingschulden. Het reservefonds zal leeg zijn en anderen zullen de ‘shit’ moeten opkuisen.” Schepen Vaes repliceerde: “Wil jij geen nieuwe bibliotheek, fietspaden en administratief centrum? De schulduitgaven liggen zelfs lager dan in 2005.”

“In 2008 werd al geld voorzien voor de wegenwerken in het verlengde van de Ch.Wellensstraat”, vertelde Vanhoyland. “Maar er loopt een procedure bij de Raad van State en het is misschien nog 10 jaar wachten op een uitspraak. Tijdens een hoorzitting werd verteld dat wegenwerken in de Donderbos- en Boogbosstraat 750.000 euro zouden kosten. In de begroting is 520.000 euro voorzien. Hoe kan dat?”
Schepen Busselen beloofde binnenkort een duidelijk antwoord te geven.
Voor de restauratie van de kiosk op het Gemeenteplein is 66.000 euro voorzien. Burgemeester Luc Wouters argumenteerde dat de ontwerper eindigde op 80.000 euro. “Er zijn dingen geschrapt, maar de kiosk moet opnieuw gevoegd en er komt een nieuw dak in stro.”

KLu

Meerderheid: CD&V (10) en sp.a (6)
Oppositie: L.Lummen (4), Open VLD (2), Vl Bl (1)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio