120.000 bezoekers voor Winterland

120.000 bezoekers voor Winterland

120.000 bezoekers voor Winterland

Hasselt - Met 120.000 bezoekers - nog voor de echte kerstdrukte - kan Winterland in Hasselt op sterke cijfers rekenen.
“We zijn erg tevreden, ook al omdat onze echte topdagen er nu pas aankomen”, stelt mede-organisator Guido Quintens.

“Nu de examens achter de rug zijn, krijgen de jongeren ook overdag tijd om te komen schaatsen en dat gaan we in de volgende dagen zonder twijfel voelen. We hebben hier voor onze eerste editie overigens al bussen uit Kortrijk, Brugge en zelfs uit Engeland op bezoek gehad.” Nu al zijn ze bijna zeker dat de editie van volgend jaar met een uitgebreidere kerstmarkt komt. “Zonder de andere markten in de stad concurrentie aan te doen. Winterland wil het kerstgebeuren in Hasselt versterken en dat blijkt ook uit een rondvraag bij onze bezoekers waarvan het merendeel ofwel vooraf ofwel aansluitend de stad bezoekt.”
Ook op oudejaarsavond kan je in Winterland terecht, uitzonderlijk tot 2 uur. “We vragen dan wel 10 euro toegangsprijs maar mensen krijgen twee consumpties gratis. Wie wil, kan Nieuwjaar trouwens hoog boven Hasselt vieren in het reuzenrad en in ons Winterlandcafé wordt die avond voor één keer gedanst.”

De ‘Poepjee’ op de Grote Markt blijft dan weer een week langer staan, tot 11 januari. “Een initiatief van de handelaars die meteen ook soldenprijzen invoeren”, lacht Quintens. Vanaf 4 januari betaal je zo nog 1 in plaats van 1,5 euro voor een ritje.

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio