Wauters kandidaat-ploegleider bij Silence-Lotto

Lummen - De kans is groot dat Marc Wauters straks in het peloton terugkeert. Silence-Lotto wil de Lummenaar zeer graag als vijfde ploegleider aanwerven.
“Marc is nog niet zo lang geleden gestopt en heeft de koers een tijdje vanop afstand kunnen bekijken”, aldus manager Marc Sergeant. “Naar dat profiel zijn we dus op zoek. Maar het is Marc die de beslissing moet nemen. Een tijdslimiet hebben we hem niet opgelegd. Het zou ook geen voltijdse job zijn zodat Marc aan de slag kan blijven bij de Vlaamse Wielerschool.”

En Wauters zelf? “Ik kan bevestigen dat er een verkennend gesprek is geweest”, aldus de ex-wielrenner die in het verleden ook voor Lotto uitkwam, maar het merendeel van zijn carrière bij Rabobank doorbracht. “Als ik het doe, wil ik alvast dat het combineerbaar blijft met de coördinatie van de Vlaamse Wielerschool.”
Die is intussen opgestart waarmee de belangrijkste ‘werkzaamheden’ voor Wauters achter de rug zouden moeten zijn. “Dus denk ik dat de combinatie haalbaar is”, schat Wauters. “Als ik als vijfde ploegleider een paar dagen meekan, dan zie ik het wel zitten.”

GVDL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio