Nieuwe jenever Dennenknopje heeft “frisse bossmaak”

Nieuwe jenever Dennenknopje heeft “frisse bossmaak”

Nieuwe jenever Dennenknopje heeft “frisse bossmaak”

Hechtel-Eksel - Bosland heeft een smaakvolle primeur. Gisterenavond werd de eerste fles geopend van de nieuwe jenever Dennenknopje, gedestilleerd uit dennenappels uit Bosland. Jaak Scheelen (75) zaakvoerder van Vlaanderens oudste stokerij Leukenheide in Hechtel, destilleerde de jenever.

“Een delegatie van Bosland die toevallig bij mij een jenever proefde, vond dat dit de perfecte ambassadeur voor bosland zou zijn”, vertelt Scheelen. “Na de nodige toestemming en voorschriften, is het resultaat een jenever op basis van dennenappels van grove dennen in Bosland.”

Bosland kreeg in 2007 het FSC-certificaat, een bewijs van duurzaam bosbeheer. Omdat de jenever met respect voor het karakter van het ingrediënt werd gemaakt, krijgt ook het Dennenknopje als eerste Vlaamse streekproduct dit internationaal kwaliteitslabel. Bosopzichter Dries Gorissen van ANB en burgemeester Raf Truyens van Hechtel-Eksel proefden al van de jenever en spreken van een “frisse bossmaak”. “Deze jenever toont ook hoe deze bossen impulsen kunnen geven aan de lokale economie”, besluit Truyens. De jenever is te koop via de gemeentebesturen en stokerij Leukenheide.

GVB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio