Kunst- en leasewerk

Hasselt - Het is de moment niet voor bedrijven om veel te investeren in kunst. Maar kunstenaars zouden niet creatief zijn, als ze daar geen mouw aan passen. Zo kan een bedrijf bij Sounionarte in Hasselt een kunstwerk ook leasen. Na drie jaar is het werk dan van hen.

Sounionarte is het pseudoniem van Sonnie Melerowitz, de kunstenares uit Hasselt die onder meer tekende voor het afscheids-kunstwerk voor ex-gouverneur Hilde Houben-Bertrand en voor de prijs die verbonden is aan de award ‘Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar’ van JCI. Voorts zijn haar werken ook te bewonderen bij Unizo Limburg en accountantskantoren Meekers en Arcalius. Om haar schilderwerken in een unieke combine te plaatsen met beeldhouwwerk, werkt Melerowitz samen met Boud Ceysens.

Warmte
“De zakenwereld is al koud genoeg”, zegt Melerowitz. “Kunst kan het zakendoen veraangenamen en wat warmte meegeven.”
Sounionarte levert niet alleen kunst op maat en interieuradvies, maar geeft ook de mogelijkheid aan bedrijven om één of meerdere werken te leasen. En dat heeft zo zijn voordelen. “Voor een bedrag van 80 euro per maand kan bijvoorbeeld een werk van 1.500 euro per maand geleased worden gedurende drie jaar. Mits een kleine afkoopsom is daarna het werk van het bedrijf”, geeft ze een voorbeeld. “Btw op leasing bedraagt wel 21% (tegen 6% bij kopen), maar de investering is in geval van leasing wel fiscaal aftrekbaar”, aldus Melerowitz.

Dominiek CLAES
www.sounionarte.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio