Project van één miljoen voor Limoco

Opglabbeek - Het Opglabbeekse bedrijf Limoco, specialist in luchtbehandelingssystemen voor de industrie, heeft bij Citrique België in Tienen een opdracht ter waarde van 1 miljoen euro binnengehaald. Voor de Limburgse kmo is dat het grootste order uit de bedrijfsgeschiedenis.
Limoco Industries ontwerpt en monteert luchtafzuigings- en ventilatiesystemen in bedrijven over het hele land. Niet enkel schrijnwerkers, maar bijvoorbeeld ook ArcelorMittal in Genk is klant bij Limoco.

Limoco heeft zopas een opdracht van 1 miljoen euro in de wacht gesleept bij DSM-dochter Citrique in Tienen, producent van citroenzuur. Het gaat om de ontwikkeling en plaatsing van een ingenieus koelsysteem in het hart van het bedrijf.

“We hebben een systeem uitgedokterd met zogenaamde ‘jets’. Dat zijn luchtbundels die de koellucht gelijkmatig verdelen en op alle plaatsen brengt in de fermentatiekamers. Daarmee kunnen we het rendement bij Citrique behoorlijk opvijzelen”, zegt projectingenieur Rudi Geerits van Limoco.

Investering
Limoco Industries werd opgericht in 1975 en is sinds 2004 eigendom van Jan Stinkens. Het bedrijf telt ruim 50 medewerkers en haalt een omzet van 7 miljoen euro. Dit jaar is er nog 750.000 euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het bedrijf en in nieuwe machines. Dat heeft 7 extra jobs opgeleverd. “Door te investeren willen aan de top van onze branche blijven. Ook de komende jaren houden we dat investeringsritme aan”, zegt afgevaardigd bestuurder Jan Stinkens.
Met Limoco Interiors heeft het bedrijf ook een eigen afdeling in huis voor het ontwerp en de productie van metalen trappen, loopbruggen en hekken.

Dominiek CLAES

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio