“Ik wil me niet alleen laten casten als stereotype Turk”

“Als jongen uit de cité had ik geen middelen om mij te uiten. Tot ik de wereld van theater en poëzie leerde kennen.” Die wereld laat Gökhan Girginol (20) niet meer los. Hij volgt de opleiding Drama aan het Rits in Brussel en won voor zijn podiumwerk, ondanks zijn jonge leeftijd, al tal van prijzen.

“Bij Kunstbende bijvoorbeeld heb ik alle drie de prijzen, het maximum dat er te winnen valt, binnen gehaald”, zegt Gökhan. “Ik won ook al een Kif Kif award tijdens de internationale kunstwedstrijd. Maar daar is het mij niet om te doen. Ik moet mij kunnen uiten. En dat kan ik met theater en poëzie. Ik heb de wereld leren kennen toen ik een auditie deed in het Casino in Waterschei. Het is daar dat regisseur Ivan Vrambout van het Vlaams Theater Instituut mij de aanzet heeft gegeven om er voor te gaan. Ik heb al verschillende aanbiedingen gekregen voor een bijrol in soaps. Meestal als stereotype Turk. Dat is goed om eens een keer te doen. Maar dat kan niet blijven. Blijkbaar is België nog niet klaar voor.”

Over zijn toekomst is Gökhan duidelijk. “Ik wil graag in deze wereld blijven. Me bezig houden met performance, kunst, theater en alles wat daar bij komt. Het liefst van al zou ik willen werken met kansarme jongeren. Ik weet immers wat het betekent je te willen uiten maar het niet kunnen.”

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio