“Leren zingen met tapes van Christina Aguilera”

“Leren zingen met tapes van Christina Aguilera”

“Leren zingen met tapes van Christina Aguilera”

Leopoldsburg - Amper vijftien jaar en al in een voorprogramma van Kaye Styles de planken op. Het is niet voor veel zangeressen weggelegd. Voor Axelle Aerts uit Heppen in Leopoldsburg is het maar één van de hoogtepunten die ze als jonge zangeres al mocht beleven.

“Toen ik dertien jaar was heb ik de derde plaats gehaald tijdens Eurosong for Kids”, zegt Axelle trots. “Maar ik heb ook op heel wat andere lovenswaardige plaatsen op het podium mogen staan. Ik zing ontzettend graag. Als kind had ik al een grenzeloze bewondering voor Christina Aguilera. Ik zong haar nummers na en nam telkens mijn resultaten op op tape. Dat gaf mij de mogelijkheid om ze te herbeluisteren en mezelf te verbeteren. Het liefst van al zing ik in het Engels, maar als het moet, zoals bij Eurosong for Kids, dan zing ik ook wel in het Nederlands. Het is trouwens Christina Aguilera die mij er toe aanzette om te gaan zingen.”

Axelle maakt deel uit van de band Lizz@xy en wil graag een eigen cd opnemen. “Daarvoor zijn we nog op zoek naar een platenfirma.” Zingen mag dan wel haar passie zijn, studeren staat voorlopig nog voorop. Ze volgt Sociaal Technische Wetenschappen aan de Sint Michielschool in Leopoldsburg.

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio