Mode

Wij deden de grote mascaratest!

Print
Wij deden de grote mascaratest!

Wij deden de grote mascaratest!

Mascara heb je in alle kleuren en formaten, vrouwen gebruiken het bijna iedere dag, en toch blijft het voor velen een moeilijke taak om mascara perfect aan te brengen. Klonters, vegen, en halfafgewerkte wimpers geven je ogen al snel de vermoeide, onafgewerkte look, die je zo graag wou vermijden. Wij testen de nieuwste mascara's voor jullie en geven onze ongezouten mening!


Givenchy brengt een op zijn minst gezegde revolutionaire mascara op de markt. De Phenomen Eyes heeft een balvormige applicator. Hierdoor worden alle wimpers, zelfs de kleinsten in de verste uithoeken, betreken met een klein beetje mascara. De mascara bevat bovendien water en D-panthenol waardoor de wimpers gevoed, dikker en voller lijken.

Voor de phenomen Eyes betaal je gemiddeld 27,06€. Ons oordeel: de pheonomen eyes geeft ons binnen enkele seconden prachtig gekrulde wimpers. De mascara verdeelt zich perfect, en geven ons een verzorgde spectaculaire uitstraling. Let wel: het balvormige borsteltje is niet erg makkelijk te hanteren, en het vraagt wat oefentijd voordat je er goed mee weg bent. Voor een snelle make-uplook 's morgens is het hebbeding dus niet meteen geschikt.

Vibrerende mascara

De Vibrating Infinite Power van Lancôme was de eerste vibrerende mascara op de Belgische make-upmarkt (ondertussen heeft ook Estee Lauder een vibrerende mascara uitgebracht).

Lancôme belooft extra lange, en perfect gescheiden wimpers dankzij het bewegende borsteltje. De structuur van de exclusieve borstel, op basis van polymeren, werd speciaal bestudeerd om de trilling en de textuur van de powermascara in een perfecte samensmelting weer te geven en te optimaliseren. De andere krachttoer : de miniaturisering van zijn motor (3 cm) en zijn verwijderbare en recyclebare batterij. Deze zorgt, tot de laatste toepassingen voor een optimaal gebruik van het trillend borsteltje.


Voor een vibrating infinite power betaal je gemiddeld 36€. Wat vonden wij? Op zijn zachtst gezegd een beetje beangstigend: zo'n bewegend borsteltje zo dicht bij je ogen. Het duurt eventjes voor je het gebruik onder de knie hebt, maar dan krijg je wel erg lamge wimpers. Volume zit er echter niet in bij deze mascara. Bovendien duurt het een tijdje voordat de mascara volledig droog is, waardoor je wimpers al sneller bijeen plakken.

Collageen


L'oréal brengt met de extra-volume collagene mascara het dikste mascaraborsteltje op de markt. De dikke borstel neemt een grote hoeveelheid product op in zijn soepele haartjes, waardoor elk wimpertje in een enkele laag volledig en zonder klontertjes omgeven wordt.

De mascara bestaat bovendien uit een hydra-collageencomplex waardoor de wimpers ultra dik worden. De adviesprijs bedraagt 14,99€. Ons oordeel is simpel: een goede mascara voor extra veel volume, maar geen all-round product. Je bekomt er niet de perfecte lange, dikke wimpers mee, je geeft ze enkel meer volume.

Extra volume

De nieuwste uitvinding van Gemey Maybelline noemt de Colossal Volum' express, en belooft tot 9x meer volume in een enkel gebaar.

Het borsteltje omhult de wimpers snel en rijkelijk met een laagje collageen en volumegevende ingrediënten. De gemiddelde adviesprijs bedraagt 13,80€.

Wat wij vonden? De Colossal Volum' express is een genot voor je wimpers. Hij geeft meer volume, maakt je wimpers langer, en houdt ze meer gescheiden. Met een enkele beweging creëer je een mooi resultaat, stop je er wat meer werk in dan heb je binnen enkele seconden fenomenale ogen.


Nanoprecisie

De nieuwste Nivea Volume Nanodefinition Mascara zorgt voor sublieme wimpers dankzij zijn nanoprecisie. Hij belooft 300% meer volume, en 100% precisie.

Voor een Nivea Volume Nanodefinition betaal je gemiddeld 12,30€. Wat vonden wij? De mascara geeft onze wimpers wel het nodige volume, maar van een nanoprecisie of prachtig gescheiden wimpers is geen sprake. De mascara geeft hetzelfde resultaat als een goede volume gevende mascara.


Niet te missen