Riemst koopt 5 werken aan van lokaal kunstproject 'Kunst in de GANG'

De 4de jaargang van 'Kunst in de Gang' werd afgesloten met een eindtentoonstelling, waar de kunstwerken beoordeeld werden door een professionele jury. Op het advies van deze jury koopt het gemeentebestuur volgende vijf werken aan:

ecoolen

1) Icoon 'De verzameling van de tronende engelen ter ere van Michaël', ter waarde van 500 euro van Pieter Liket, Riemst. 2) Foto 'Waterpartij' ter waarde van 225 euro van Marcel Uytdenhouwen. 3) Porselein en ceramiek '15 porseleinen objecten' ter waarde van 375 euro van Mia Cielen. 4) Schilderij 'Storm' ter waarde van 150 euro van Katrijn Zimmerman, Riemst. 5) Schilderij 'PAS' ter waarde van 170 euro van Peter Moermans.

De totale waarde van de aangekochte werken bedraagt 1.420 euro.

De werken worden op verschillende locaties, waar ze optimaal tot hun recht komen, in de gemeente Riemst geplaatst. "De aankoop is niet alleen een steun voor de kunstenaars van Riemst en omgeving, een vijftigtal kunstenaars doen mee aan het project, maar we willen ook ons cultureel erfgoed vergroten. Het is fijn als men in het gemeentehuis voor papieren komt en men een mooi kunstwerk kan bewonderen aan de balie. Maar dat kan ook een bibliotheek of andere openbare plaats zijn", zegt schepen Marina Pauly.

Auteur: Edgard Bronckaers

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio