Incopack bouwt een nieuwe roomfabriek

Incopack bouwt een nieuwe roomfabriek

Incopack bouwt een nieuwe roomfabriek

Dilsen-Stokkem - De groep Incopack van Gilbert Nijs gaat in Dilsen-Stokkem een nieuwe en hoogtechnologische productie-eenheid bouwen voor room in spuitbussen. Met het plan is een investering gemoeid van 10 tot 11 miljoen euro.

Het is dus niet overal kommer en kwel, zo mag blijken. De zuivelgroep Incopack voelt alvast niet veel van de crisis. “We hebben onze crisis vorig jaar gehad, toen de grondstofprijzen (zuivel, melk) fors zijn gestegen. We hebben dat niet meteen aan onze klanten - de merkfabrikanten en grote warenhuisketens - kunnen doorrekenen, zodat onze winstmarges onder druk kwamen. Maar ondertussen hebben we dat kunnen corrigeren.

Bovendien leveren wij hoogwaardige zuivelproducten aan zowel merkenfabrikanten (zoals Danone of Nestlé) als aan de discounters. Als het bij de ene wat minder gaat, gaat het beter bij de andere”, zegt Nijs. Over de nieuwe producten die in de geplande fabriek van de band gaan rollen, wil Nijs nog niet veel kwijt. “Het sluit aan bij onze slagroom in spuitbussen, maar het zal iets nieuws zijn, bestemd voor de Europese markt, maar ook de Aziatische regio’s.”

Procesindustrie
Op een aanpalend stuk grond komt een nieuwe hal van bijna 3.000 m², met een complete productielijn en opslagruimte. “De bouwvergunning is aangevraagd en de machines zijn besteld. Tegen augustus 2009 moet de lijn draaien”, zegt Nijs. De investering van tegen de 11 miljoen euro schept relatief weinig jobs. “Inderdaad, we evolueren meer en meer naar een procesindustrie, zoals de chemische nijverheid”, zegt Nijs.

Limelco
De groep Incopack kwam begin dit jaar nog in het nieuws bij de overname van Limelco in Zonhoven. De groep bestaat uit de vestigingen Incopack en Incorock in Dilsen-Stokkem, All Freez in Maasmechelen, Eurodesserts in Beringen en Limelco in Zonhoven. De groep met 360 medewerkers haalt dit jaar een omzet van 155 miljoen euro. “Volgend jaar rekenen we op een omzet van 170 miljoen”, aldus nog Nijs.

Dominiek CLAES

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio