Lokeren houdt Anderlecht aan de leiding

Print
Lokeren houdt Anderlecht aan de leiding

Lokeren houdt Anderlecht aan de leiding

Club Brugge heeft de leiding in de Jupiler Pro League niet opnieuw kunnen grijpen. Het verloor in en tegen Lokeren met 2-0. Maazou en Camara Mbaye scoorden de doelpunten.

Coach Matthijsen pakte uit met een heel ander team dan donderdag tegen Valencia. Toen blauw-zwart nog naar zichzelf op zoek was, schudde Maazou (foto) de West-Vlamingen wakker. Na twintig minuten zette hij met een knappe goal Lokeren op voorsprong.

Pas na de rust kwam Brugge in het spel. De betere kansen kwamen nu van hen. Sonck plaatste een goede kopbal, maar Copa stond paraat. Iets later was het de beurt aan Brecht Capon, maar zijn bal verdween naast het kader.

Gouden wissel

Lokeren profiteerde van die inefficiëntie. Eén van hun weinige aanvallen werd wel een succes dankzij de ingevallen Camara Mbaye. Met een knap shot gaf hij doelman Stijnen geen kans.

Voor Club Brugge is het pas de tweede nederlaag van dit seizoen. Het moet de leiding in het klassement nu opnieuw afstaan aan Anderlecht. Blauw-zwart is nu tweede met 31 punten. Lokeren klimt naar de zesde plek. De club van coach Georges Leekens heeft 25 punten.

Maazou is door zijn goal opnieuw alleen topschutter. De man uit Niger maakte er dit seizoen al elf.

Scheidsrechter: Vervecken.
Lokeren: Copa, Dupré, Doll, Strul, El Mouataz, Overmeire, Tiko, Pavlovic, Mbayo, Golan, Maazou.
Club Brugge: Stijnen, De Mets, Alcaraz, Simaeys, Klukowski, Clement, Leko, Van Heerden, Dirar, Sonck, Akpala.
Vervangingen: 68' Mbayo door Camara, 73' Clement door Geraerts, 73' Leko door Daerden, 73' Van Heerden door Capon, 84' Overmeire door Muharemovic.
Doelpunt: 19' Maazou 1-0, 78' Camara 2-0.
Gele kaarten:Dupré, Doll, El Mouataz, Mbayo, Van Heerden.
Rode kaarten: geen.