KV Kortrijk stunt in eigen huis tegen Racing Genk: 3-1

Print
KV Kortrijk stunt in eigen huis tegen Racing Genk: 3-1

KV Kortrijk stunt in eigen huis tegen Racing Genk: 3-1

Racing Genk is met 3-1 onderuit gegaan op het veld van KV Kortrijk. Sven Kums scoorde twee keer voor de West-Vlamingen. Genk profiteert dus niet van het verlies van Standard tegen Zulte Waregem en laat zo de derde plaats schieten. Kortrijk is in eigen huis ongeslagen sinds 15 augustus 2007.

KV Kortrijk had sinds september niet meer kunnen winnen. Ze startten dan ook vol overgave aan de partij en waren baas. Guédioura en Bakx hadden voor de West-Vlamingen de beste kansen, maar Bailly stond paraat. Bij de rust stond het 0-0.

Na bijna een uur spelen kreeg KVK toch dat verdiende doelpunt. Elimane Coullibaly plaatste de bal in de verste hoek. Genk kwam twintig minuten voor tijd langszij. De Luxemburgse ref Hamer zag een fout op Bosnjak in de zestien. Barda zette de strafschop met succes om.

Kums

De Limburgers leken toch een puntje te gaan nemen, maar dat was zonder Sven Kums gerekend. Via een counter plaatste hij de 2-1 op het scorebord. Tien minuten voor tijd vergrootte hij de score tot 3-1 via de stip.

Vierde

In het klassement laat Racing Genk nu de derde plaats liggen. Het blijft nu vierde met 27 punten. KV Kortrijk krijgt door de overwinning weer wat meer ademruimte. Het klimt naar de twaalfde plek en heeft 17 punten.

Scheidsrechter: Hamer (Lux)
Toeschouwers: 5.000
KV Kortrijk: Mollez, Fontenette,Demets, Verbrugghe, De Ly, Belhocine, Calvo, Kums (81' Kouyaté), Guédioura, Bakx, Coulibaly.
Racing Genk: Bailly, Daeseleire, Matoukou, Caillet, Tiago, Dugary, De Decker, Toth, Pudil, Barda, Ogunjimi.
Vervangingen: 59' Dugary door Bosnjak, 81' Kums door Kouyaté, 83' De Decker door Benteke, 89' Bakx door Barbosa,92' Coulibaly door Ibou
Doelpunten: 58' Coulibaly 1-0, 72' Barda 1-1, 77' & 80' Kums 2-1 & 3-1 (p).
Gele kaarten: Verbrugghe, Bailly, Dugary, Toth.
Rode kaarten: geen.