Ford Genk

Kleine nacht- en weekendploeg verdwijnt bij Ford Genk

Print
Kleine nacht- en weekendploeg verdwijnt bij Ford Genk

Kleine nacht- en weekendploeg verdwijnt bij Ford Genk

Genk - De zogenaamde kleine nacht- en weekendploeg bij Ford Genk moet verdwijnen. De directie heeft dat beslist na de sterke daling van de vraag naar nieuwe wagens.

De kleine nacht- en weekendploeg werd opgericht om de grote productiepieken op te vangen. Nu de verkoop van wagens wereldwijd dramatisch afneemt, is die ploeg nu overbodig geworden.

Concreet wil dat zeggen dat 100 van de 140 nachtarbeiders en 46 van de 150 weekendarbeiders moeten overschakelen naar een normaal ploegenstelsel in de week en overdag.

Persafdeling

De directie heeft beslist dat de nachtelijke persafdeling wel open blijft. "De veertig arbeiders van de kleine nachtploeg zullen enkel nog onderhoud uitvoeren en ingeschakeld worden om onderdelen te maken voor de Ford-fabriek in Sint-Petersburg", aldus vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden van het ABVV.

1 weekendploeg

"Van de weekendploegen blijft er slechts één ploeg overeind. De zesenveertig tijdelijke arbeiders die in de kleine weekendploeg werkzaam waren, worden opnieuw in het normale regime ingeschakeld. Indien hun contract niet wordt stopgezet."

Vrijdag kondigde Ford Genk aan dat het de contracten van 813 tijdelijke werkkrachten niet zou verlengen.