Jan Vertonghen kopt Ajax voorbij Volendam

Print
Jan Vertonghen kopt Ajax voorbij Volendam

Jan Vertonghen kopt Ajax voorbij Volendam

In de Nederlandse competitie heeft Ajax hekkensluiter FC Volendam verslagen met 1-2. Rode Duivel Jan Vertonghen scoorde het beslissende doelpunt.

De Amsterdammers gingen bijna met het schaamrood op de wangen de rust in. Vier minuten voor het affluiten kwam Volendam 1-0 voor. Sheotahul was de doelpuntenmaker van dienst. Hij knalde op voorzet van Meijers de bal tegen de netten.

Meteen daarna werd het bijna 2-0. Bakens maakte een omhaal, maar de bal strandde op de lat. Suarez kon toch nog de gelijkmaker op het scorebord brengen.

Daley Blind

Na de break had Tuyp nog een goede kans voor Volendam, maar het waren de hoofdstedelingen die scoorden en met de drie punten naar huis gingen. Daley Blind, zoon van ex-international Danny Blind forceerde een hoekschop. Die werd vervolgens voorbij de doelman gekopt door landgenoot Jan Vertonghen.

Volendam probeerde toch nog dat punt te pakken, maar het feestje ging niet door. Ook Ajax probeerde nog enkele keren via de counter. Schoten van Suarez en Emanuelson vonden het kader niet.

Tweede

In het klassement blijven de Amsterdammers dankzij de overwinning in het spoor van leider AZ. Ze staan met een achterstand van drie punten op de tweede plaats. Az won eerder al van Heracles Almelo met 2-0.