Werkloze Jenson Button houdt moed erin

Print

Werkloze Jenson Button houdt moed erin

Voor Formule 1-piloot Jenson Button komt het vertrek van Honda uit de Formule 1 hard aan. De talentvolle Brit zou volgend jaar wel eens zonder stoeltje kunnen zitten. Toch houdt hij de moed erin.

Button reed jaren voor Honda en schonk het team de zege in de Hongaarse Grand Prix van 2006. De laatste twee jaar was het echter kommer en kwel, met trage bolides die aërodynamisch niet deugden. Nu Honda ermee stopt, is het niet zeker dat Button volgend jaar wel aan de start staat.

Schok

"Het was voor mij een net zo grote schok als voor iedereen", zegt Button. "Het frustreerde me, maar daar raak je niet mee vooruit. We moeten nu een team vormen om ervoor te zorgen dat een investeerder het team koopt."

Voor Button is een overname wellicht de enige manier om een stoeltje voor 2009 te bemachtigen. De overige teams hebben bijna allemaal hun rijders al vastgelegd.

Voor teamgenoot Rubens Barrichello lijkt het einde meer dan ooit nabij. De Braziliaan had nog geen zekerheid over een Honda-stoeltje voor 2009. De kans is groot dat bij een overname van het team gekozen wordt voor een jonge rijder die sponsorgeld meebrengt.

Ferrari-motor

CEO Nick Fry en teambaas Ross Brawn doen er inmiddels alles aan om het team verkocht te krijgen, zodat in 2009 een doorstart gemaakt kan worden. Zo zouden er al contacten met overnemers geweest zijn en zou Brawn al een motorendeal aan het regelen zijn met Ferrari, zijn voormalige werkgever. Honda zou bovendien het team voor een schappelijke prijs van de hand willen doen.