Agent die Griekse tiener neerschoot, is aangehouden

Print
Agent die Griekse tiener neerschoot, is aangehouden

Agent die Griekse tiener neerschoot, is aangehouden

Griekenland staat in rep en roer nadat een politieagent zaterdagavond in de hoofdstad Athene een jongen van 15 doodschoot. De hele nacht waren er rellen in verschillende Griekse steden. De agent werd zondagnamiddag gearresteerd.

De 15-jarige jongen werd neergeschoten tijdens een harde confrontatie tussen een groepje extreem-linkse jongeren en de ordetroepen.

De dood van de jongen zorgde voor veel ophef. Op verscheidene plaatsen braken rellen uit, waarbij de politie bekogeld werd met stenen en molotovcoctails. Verscheidene auto's werden in brand gestoken.

Op dit moment is de rust weergekeerd in Athene, maar de politie patrouilleert om een eventuele opflakkering van het geweld meteen de kop in te drukken. Enkele universiteiten worden nog bezet door misnoegde jongeren.

Ontslag

Intussen heeft de Griekse minister van Binnenlandse Zaken, Prokopis Pavlopoulos, al zijn ontslag aangeboden. De premier aanvaardde dit niet.

Arrestatie

De agent die de tiener doodschoot, is ondertussen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van opzettelijke doodslag. Twee andere betrokken agenten en de plaatselijke korpschef zijn op non-actief gezet. Drie procureurs zijn nu aangesteld om de zaak grondig te onderzoeken.