Muziekleraar geschorst na klacht over betasting

Een muziekleraar van de Academie in Genk is preventief geschorst omdat hij minderjarige leerlingen zou hebben betast. Het schepencollege van Genk nam die beslissing in afwachting van een gerechtelijk verdict. Het gerechtelijk onderzoek zit nog in de beginfase.

ssimons

Vorige week liepen bij politie en gerecht de eerste klachten binnen over de muziekleraar. Ouders van leerlingen van de Academie Genk gaven aan dat de man handtastelijk is. Na de eerste klacht van een minderjarig meisje is een gerechtelijk onderzoek gestart.

De leraar verscheen eind vorige week voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Die liet de man vrij onder strikte voorwaarden. De lokale politie GAOZ is nog volop bezig met het onderzoek. Dat moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd en hoe ernstig de feiten zijn. Na de eerste klacht zouden nog meer slachtoffers zich hebben gemeld.

Schepencollege

In de Academie Genk zijn de muzieklessen van de verdachte - die normaal op vrijdag en zaterdag plaatsvinden - meteen stopgezet. Het stadsbestuur en de Academie wachten nu het gerechtelijk onderzoek af. Intussen zijn enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Vorige week vrijdag is een extra schepencollege bijeengeroepen. De muziekleraar kreeg er, in aanwezigheid van zijn advocaat, de kans om zijn versie te brengen.

Toch besliste het schepencollege de leraar voorlopig uit zijn ambt te zetten en een tuchtprocedure te starten. Concreet betekent dit dat de man op de Academie geschorst is tot een gerechtelijk verdict is gevallen. De schorsing geldt voor een periode van maximaal één jaar. Als de rechtbank de man schuldig acht, betekent dat het einde van zijn loopbaan, ongeacht de straf die de rechtbank zal opleggen.

Andere scholen

De geschorste muziekleraar zou ook nog op enkele andere scholen in de streek les geven.